Légy üdvözölve! Nézz körül és érezd jól magad!

Ki vagyok én? Túl a harmadik x-en még mindig jó kérdés. Feleség, anya, barát, alkalmazott, aki mindig bütyköl valamit. Mostanában leginkább a hímzés és varrás területén. Első emlékem saját alkotással kapcsolatban a babaruha varrás. ( No meg a szabás közben kivágott bútorszövet.) Mostanában már ügyesebb vagyok, talán :-). Döntsd el te!

2011. október 29., szombat

Flower Power


Még titkos nyelvnek tűnik a gyöngyös lányok beszélgetése, nem vagyok tisztában a technikákkal, kifejezésekkel. Ha megtetszik egy minta, akkor belevágok. Szerencsére Marietta boltja közel van és még munka után is be tudok ugorni hozzá. Simán befizethetnék nála tanfolyamra, annyit buta kérdéssel zargattam már. Ágota barátnőm és a többi lány akivel havonta közösen fűzünk, nagyon sokat segítenek.

Ez már a második flower powerem. A vaku nélkül készült kép adja vissza jobban a színeket.
Az elsőt nem fényképeztem, mert újra kell majd fűznöm.

Happy Hallowen!


Pár éve egy fazekastól kaptunk töklámpást, amit csak ki kellett festeni. Abban az évben a fiúk szülinapjára (október vége) szellemek, denevérek és fekete macskák lepték el a nagyszobát. Ezt a szokást megtartottam. Hoztam róla pár képet.

A filc kitűző / medál Kelly Fletcher mintája alapján készült.

Jó pihenést mindenkinek a hosszú hétvégére!

2011. október 27., csütörtök

Karácsonyi készülődés


Mint már olyan sokan én is elkezdtem a karácsonyi készülődést. Minden évben szomorúan veszem tudomásul, hogy felét sem csináltam meg, annak amit elterveztem. Idén alább adtam és csak saját részre gyártok időigényesebb dolgokat. Gazette94 blogján találtam ezt a mintát. Egyszerűbbnek gondoltam. Bár lehet, hogy olyan ritkán hímzek mostanában keresztszemest, hogy elfelejtettem számolni. Lassan, de biztosan haladok. Ma este befejezem. Aztán nekifogok egy fenyőfásnak is. Az lesz majd nekem a nehéz dió: bordó anyagra készül majd.

Párnám dísze


Többek között ezért sem haladtam a közös hímzéssel. Az interneten leltem a mintára, talán Doodle Stitch. Nagyon élveztem készíteni, bár több estém rá ment.

Lizzie Kate Sal



Rendesen lemaradtam a többiektől és a terveimtől. Márciusom még időben, a többi hónap a nyári szabadság alatt készült.

2011. október 20., csütörtök

Gyöngy



Elsőre megtetszett Vezsuzsi mintája, de csak sokszori próbálkozásra sikerült. Az ok egyszerű és kicsit szégyenletes számomra: már a kezdő szemeket elszámoltam. Még jó, hogy a fiam most kezdte az első osztályt. Talán a gyakorlás nekem is jó tenne. :-))

2011. október 4., kedd

Hétvégén végre varrtam


Mostanában ritkán veszem elő a varrógépet. Engem is bekebelezett a gyöngyök csábító világa.
Mivel több barátnőnek is szülinapja lesz, adódott az alkalom és ha nehezen is, de összeállt kép a fejemben. Ráadásul a fiúktól is szabadnapot kaptam.