Légy üdvözölve! Nézz körül és érezd jól magad!

Ki vagyok én? Túl a harmadik x-en még mindig jó kérdés. Feleség, anya, barát, alkalmazott, aki mindig bütyköl valamit. Mostanában leginkább a hímzés és varrás területén. Első emlékem saját alkotással kapcsolatban a babaruha varrás. ( No meg a szabás közben kivágott bútorszövet.) Mostanában már ügyesebb vagyok, talán :-). Döntsd el te!

2011. március 21., hétfő

Ajándékot kaptam


Ritkán szemtelenkedem és kérek magamnak valamit. Most megtettem és kaptam :-)).

Rozi, fiam ovis barátjának anyukájától kaptam egy zsák anyagot. Az anyagokat simogatva gondolok rá hálás szívvel, hisz eddig csak kaptam tőle (gyerekfelvigyázást, jó szót...), közben kattog az agyam és vigyorgok ezerrel. Hát, kedves férjem nem biztos hogy ezt teszi ha hazaér a melóból. Ugyanis a szőnyegen hamar meglátszanak a szöszmöszök, cérnák és ő tegnap porszívózott. Szóval, megyek és jó kislány leszek.
Posted by Picasa

2011. március 20., vasárnap

Tevékeny szombat


Hát nem a porcicákat üldöztem olyan tevékenyen, hanem cicabajuszú nyuszikat alkottam és káposztás csigát. Persze utóbbit megettük. :-) Nyuszis minkák innen és innen érhetők el.
A neszi sógornőm szülinapjára készült, persze az utolsó pillanatban, de a "Pont ilyenre gondoltam!" felkiáltás nekem is örömet okozott.
Meg kell jegyeznem, a nyuszik gyártása közben különböző veszélyeket kellett átélnem. Kicsiny fiacskám a rajtam lévő melegítőnadrágba tűzködte a gombostűimet. Párszor felkiáltottam, de ő csak vigyorgott három foghíjával. Imád minket kínozni.
Posted by Picasa

2011. március 5., szombat

Tolltartók





Barátnőm kérésére mostanában két tolltartót varrtam ovisoknak szülinapi ajándékba.

2011. március 1., kedd

Gyöngyök, tulipánok és lepkék







Ágota közreműködésével szombaton részt vehettem egy kötetlen gyöngyös találkozón. Itt megismerhettem Anikót és lányát Anikót, Adriennt, Mariettát a Gyöngymágiából és a kedves házigazdát Esztert. Kakukktojásként, mivel én nem foglalkozom gyöngyökkel, édesanyámnak hímeztem egy macis párnát, amiről persze nem csináltam normális képet.
A lányoknak és saját tavaszi dekorációnak készítettem a tulipánokat. A pici pillangók anyósom türelmét és tehetségét dicsérik.
Bár a gyöngyös világ nagyon csábító, egyenlőre maradok a varrásnál és hímzésnél, de díszítő elemként biztos felhasználom majd a színes apróságokat. Eszternek ezúton is köszönöm segítségét gyöngyhímzés terén. Anikónak pedig köszönöm a szép láncokat. (Már megrendeltem a kék pillangót! :-) )